Sernik Kinder Bueno white

Przepis na blaszk臋 o 艣rednicy 19 cm 馃槈

sk艂adniki na mas臋 serow膮

  • 350g twarogu
  • 2 jajka
  • 80g ksylitolu/erytrytolu
  • 50ml mleka
  • 40g waniliowego proszku budyniowego bez cukru lub innej skrobii
  • 60g mas艂a z orzech贸w laskowych (ewentualnie z orzeszk贸w ziemnych)

WYKONANIE MASY SEROWEJ
1. Wszystkie sk艂adniki na mas臋 serow膮 (opr贸cz budyniu) zblenduj na jednolit膮 mas臋, nast臋pnie dodaj budy艅 i ponownie dok艂adnie ca艂o艣膰 zblenduj.
2. Tak przygotowan膮 mas臋 wylej do blaszki wy艂o偶onej papierem do pieczenia.
3. Sernik wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piecz przez聽 oko艂o 50 minut. Pami臋taj, 偶e czas pieczenia mo偶e si臋 wyd艂u偶y膰 lub skr贸ci膰, poniewa偶 ka偶dy piekarnik jest inny. Dobrze upieczony sernik powinien by膰 mocno zarumieniony na wierzchu.
4. Gdy sernik si臋 upiecze, wy艂膮cz piekarnik i pozostaw w nim ciasto do ca艂kowitego przestygni臋cia.

sk艂adniki na bia艂膮 polew臋

  • 180g jogurtu naturalnego (koniecznie w temperaturze pokojowej)
  • 45g mas艂a z orzech贸w nerkowca (ewentualnie z orzeszk贸w ziemnych)
  • 60g rozpuszczonego, lekko ciep艂ego oleju kokosowego
  • 35g ksylitolu/eryrtytolu
  • gorzka czekolada (do dekoracji)

WYKONANIE BIA艁EJ POLEWY
1. Wszystkie sk艂adniki na polew臋 (opr贸cz gorzkiej czekolady) wymieszaj lub zmiksuj na g艂adk膮 mas臋.聽
2. Tak przygotowan膮 polew臋 wy艂贸偶 na ca艂kowicie wystudzony sernik.
3. Ca艂o艣膰 w艂贸偶 do lod贸wki na kilka godzin lub do momentu kiedy bia艂a polewa ca艂kowicie st臋偶eje.
4. Gotowe ciasto udekoruj rozpuszczon膮 gorzk膮 czekolad膮.
5. Smacznego!

Dodaj komentarz

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *