Mus czekoladowy z chilli

Ingredients

  • 80g aquafaby (najlepiej ze słoika z ciecierzycą)

  • 80g gorzkiej czekolady z chili

  • 30g cukru pudru


WYKONANIE
1. Aqufafabę ubijamy na najwyższych obrotach na sztywną pianę przez około 1O minut.
2. Do ubitej aquafaby dodajemy cukier puder. Całość ubijamy jeszcze przez około 5 minut.
3. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofali. Jeśli decydujesz się na mikrofalę – pamiętaj aby mieszać czekoladę co 30 sekund aby się nie przypaliła.
4. Czekoladę pozostawiamy do lekkiego przestudzenia. Chcemy aby była lekko ciepła, ale nie gorąca.
6. Do przestudzonej czekolady dodajemy ubitą wcześniej aqafabę. Całość bardzo dokładnie, delikatnie i cierpliwie mieszamy do momentu kiedy wszystkie składniki się połączą.
7. Tak przygotowany mus przekładamy do małych słoiczków i  wkładamy do lodówki na całą noc.
8. Smacznego!

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.