składniki na omlet
- jajko
- 100g jogurtu naturalnego
- 40g mąki gryczanej/owsianej/orkiszowej
- 10g kakao
- 30g ksylitolu/erytrytolu
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 kropelki aromatu waniliowego
WYKONANIE OMLETA
1. Wszystkie składniki wymieszaj na jednolitą masę.
2. Smaż na średniej, suchej (lub lekko natłuszczonej) patelni pod przykryciem. Gdy ciasto prawie całkowicie się zetnie, przewróć je na drugą stronę i smaż dalej bez pokrywki.
3. Gotowego omleta pozostaw do przestygnięcia.
WYKONANIE KREMU
1. Wszystkie składniki nagnieć widelcem na jednolitą masę.
2. Omleta przekrój w pół i przełóż kremem.
3. Smacznego!
Dla osób zainteresowanych kaloriami policzyłem ten przepis – zgodnie z fitatu 😉
omlet
285kcal
Białko 21
Węglowododany 38
Tłuszcze 10
krem
120 kcal
Białko 21
Węglowodany 6
Tłuszcze 1
razem
405kcal
B 42
W 44
T 11
Oo super!💗 Dziękuje😍
Zrobiłam z Twojego przepisu placuszki dla synka na diecie bezglutenowej. Użyłam mąki gryczanej. Placuszki przełożyłam serkiem i powstała pyszna mleczna kanapka. Synek przeszczęśliwy, dziękuję za przepis 🙂
Nawet nie wiesz jak się ciesze! Smacznego kochana💗 i gorąco pozdrawiam Ciebie oraz synka🥰