Wegańskie placuszki sernikowe z jagodami

składniki na 1 porcję

  • 90g tofu naturalnego
  • 50g maki gryczanej
  • 5g cukru wanilinowego
  • 1 łyżka ksylitolu/erytrytolu/cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta cynamonu
  • woda gazowana
  • 60g jagód/malin 

WYKONANIE
1. Wszystkie składniki (oprócz jagód) blendujemy na gładką masę dodając wodę tak aby uzyskać budyniową, gęstą konsystencję.
2. Teraz do masy dodajemy jagody i całość delikatnie mieszamy.
3. Placuszki smażymy na dobrze, lekko natłuszczonej patelni. Najpierw pod przykryciem a po przewróceniu na drugą stronę bez przykrycia.
4. Ja placuszki podałam z dodatkową porcją owoców, siemieniem lnianym i masłem orzechowym.
5. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.