Szybki deser Oreo z mikrofali

składniki na ciastko

  • 70g dowolnego mleka
  • 5g oleju rzepakowego
  • 25g ksylitolu/erytrytolu
  • 15g kakao
  • 40g mąki orkiszowej/pszennej
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia

WYKONANIE
1. Wszystkie składniki umieszczamy w miseczce i dokładnie mieszamy do całkowitego połączenia się składników.
2. Miseczkę z wymieszanymi składnikami umieszczamy w mikrofali i podgrzewamy na najwyższej mocy przez około 2 minuty.
3. Gotowe brownie wyjmujemy z mikrofali i odstawiamy do przestygnięcia.
4. Z samego wierzchu brownie odkrawamy mały kawałek i kruszymy go w dłoniach (będzie potrzebny do kremu).

składniki na krem

  • 2 łyżki dowolnego jogurtu
  • łyżka słodzidła (ksylitolu/erytrolu/syropu klonowego)

WYKONANIE KREMU I WYKOŃCZENIE 
1. Wszystkie składniki na krem mieszamy dokładnie a następnie dodajemy pokruszony kawałek brownie, który przygotowaliśmy sobie wcześniej. Całość jeszcze raz mieszamy.
2. Tak przygotowany krem wykładamy na nasze brownie. Ja dodatkowo udekorowałam pokruszonym ciasteczkiem Oreo.
3. Smacznego!

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.