składniki na ciastko
- 70g dowolnego mleka
- 5g oleju rzepakowego
- 25g ksylitolu/erytrytolu
- 15g kakao
- 40g mąki orkiszowej/pszennej
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
WYKONANIE
1. Wszystkie składniki umieszczamy w miseczce i dokładnie mieszamy do całkowitego połączenia się składników.
2. Miseczkę z wymieszanymi składnikami umieszczamy w mikrofali i podgrzewamy na najwyższej mocy przez około 2 minuty.
3. Gotowe brownie wyjmujemy z mikrofali i odstawiamy do przestygnięcia.
4. Z samego wierzchu brownie odkrawamy mały kawałek i kruszymy go w dłoniach (będzie potrzebny do kremu).
składniki na krem
- 2 łyżki dowolnego jogurtu
- łyżka słodzidła (ksylitolu/erytrolu/syropu klonowego)
WYKONANIE KREMU I WYKOŃCZENIE
1. Wszystkie składniki na krem mieszamy dokładnie a następnie dodajemy pokruszony kawałek brownie, który przygotowaliśmy sobie wcześniej. Całość jeszcze raz mieszamy.
2. Tak przygotowany krem wykładamy na nasze brownie. Ja dodatkowo udekorowałam pokruszonym ciasteczkiem Oreo.
3. Smacznego!
Kiedy podajesz w przepisach ‘ulubiony/ dowolny jogurt’, to jakiego Ty używasz? 😊
mój faworyt to zdecydowanie jogurt kokosowy 😉