Śniadaniowe wrapy z twarożkiem ze szczypiorkim i rzodkiewką

Składniki na 1 porcję

  • 1 tortilla (pszenne lub bezglutenowa)*

  • 90g tofu naturalnego

  • 1 łyżeczka soku z cytryny

  • 50g jogurtu naturalnego roślinnego (u mnie Skyr Alpro naturalny)

  • sól i pieprz do smaku

  • 2 gałązki szczypiorku

  • 3 rzodkiewki

  • ulubione warzywa (u mnie szpinak i ogórek)

WYKONANIE
1. W malakserze z ostrzem w kształcie litery “S” lub innym blenderze umieszczamy tofu, jogurt, sól, sok z cytryny oraz pieprz. Całość blendujemy chwilę do rozdrobnienia tofu. Twarożek nie musi być idealnie gładki, można zostawić drobne grudki tofu.
2. Do tak przygotowanego twarożku dodajemy drobno posiekany szczypiorek i całość dokładnie mieszamy.
3. Pozostałe warzywa kroimy w drobne kawałki.
4. Na tortilli rozsmarowujemy twarożek ze szczypiorkiem a następnie układamy warzywa. Całość zwijamy w rulon. Opcjonalnie tortillę można przekroić na pół.
5. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *