Serniczek na bazie mango

składniki

  • 200g mango (świeżego lub pulpy mango 100%)
  • 100g nerkowców
  • 25g ksylitolu
  • 50g rozpuszczonego oleju kokosowego
  • + dodatkowe zmiksowane mango do polewy

WYKONANIE
1. Nerkowce umieszczamy w garnuszku, zalewamy wodą i gotujemy przez 30 minut pod przykryciem. Odcedzamy.
2. W blenderze kielichowym miksujemy: nerkowce, mango oraz ksylitol na idealnie gładką masę. Na koniec dodajemy olej kokosowy i ponownie całość miksujemy do momentu kiedy wszystkie składniki się połączą.
3. Tak przygotowany mus przekładamy do słoiczków i wkładamy je do lodówki na całą noc. Tuz przed podaniem – polewamy mus zmiksowanym mango.
4. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *