Owsianka marchewkowa

Przepis na 1 porcję.

składniki

  • 50g płatków owsianych
  • 250 ml dowolnego mleka
  • 1/2 marchewki startej na tarce o dużych oczkach
  • pół łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli
  • 2 łyżki ksylitolu/erytrytolu
  • 35g posiekanych orzechów włoskich
  • 40g dowolnego, ulubionego jogurtu

WYKONANIE 
1. Wszystkie składniki (oprócz jogurtu) umieszczamy w niewielkim garnuszku i zagotowujemy.
2. Gotujemy do momentu kiedy płatki owsiane wchłoną mleko, a owsianka przybierze gęstą konsystencję. Gotową owsiankę pozostawiamy do lekkiego przestygnięcia.
4. Na koniec dodajemy jogurt i ponownie całość mieszamy.
5. Ja owsiankę udekorowałam jogurtem oraz orzechami włoskimi.
6. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.