Owsianka Ferrero

składniki na owsiankę

  • 50g płatków owsianych
  • 200 ml dowolnego mleka
  • 5g kako
  • 2 łyżki ksylitolu/erytrytolu
  • 20g masła z orzechów laskowych (ewentualnie z orzeszkóW ziemnych)
  • 3 kostki gorzkiej czekolady
  • 40g dowolnego, ulubionego jogurtu

WYKONANIE 
1.Mleko, kakao, słodzik, płatki owsiane umieszczamy w niewielkim garnuszku i zagotowujemy.
2. Gotujemy do momentu kiedy płatki owsiane wchłoną mleko, a owsianka przybierze gęstą konsystencję.
3. Teraz do gorącej owsianki dodajemy czekoladę oraz masło orzechowego. Całość mieszamy do momentu kiedy czekolada całkowicie się rozpuści.
4. Na koniec dodajemy jogurt i ponownie całość mieszamy.
5. Ja owsiankę udekorowałam masłem z orzechów laskowych oraz rozpuszczoną czekoladą.
6. Smacznego!

9 komentarzy

  1. Hej, lepsze będą płatki owsiane błyskawiczne czy górskie? I czy jest jakiś powód czemu moje płatki są cały czas twarde i owsianka nie gęstnieje 😔? Czy moze za krótko ją gotuję?

  2. hej, widzę że masz różne wypieki i słodkości inspirowane słodyczami istniejącymi. Pamiętam, że kiedyś w Polsce były dostępne też Ferrero Rondnoir albo kinder bueno dark. przepyszne bo nie tak słodkie. Planujesz może też do nich podejść na blogu? Byłoby super.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.