
Składniki (na 1 porcję)
30g płatków owsianych (lub mąki owsianej)
10 proszku budyniowego waniliowego (lub maki ziemniaczanej)
65g napoju roślinnego (u mnie z grochu)
1 jajko
1 łyżka erytrytolu
15g orzechów włoskich
150g truskawek
100g jogurtu roślinnego ( u mnie skup Alpro waniliowy)
WYKONANIE
1. Płatki owsiane zmielić na drobną mąkę w młynku do kawy.
2. W misce lub malakserze porządnie wymieszać zmielone na mąkę płatki owsiane, proszek budyniowy, napój roślinny oraz jajko. Całość odstawić na 10 minut.
3. Patelnię do naleśników porządnie rozgrzać. Smażyć naleśniki na suchej patelni, lub odrobinie oliwy z oliwek. Z podanych proporcji wychodzą 2 naleśniki.
4. Jogurt sojowy wymieszać wraz z erytrolem.
5. Truskawki zblendować na gładki mus.
6. Naleśniki nadziewać musem oraz jogurtem. Całość posypać posiekanymi orzechami włoskimi.
7. Smacznego!
Całość zawiera:
390 kcal/ 11,6g białka/ 14,7g tłuszczy/ 47,5g węglowodanów/ 6,5g błonnika
