Granola czekoladowo-migdałowa

składniki (na 4 porcje)

  • 150g płatków owsianych błyskawicznych
  • 100g płatków migdałowych
  • 5 pokruszonych, ulubionych ciasteczek czekoladowych
  • 4 łyżki oleju lub pasty kokosowej
  • 4 płaskie łyżki masła migdałowego lub klasycznego masła orzechowego
  • 4 łyżki miodu lub syropu klonowego

WYKONANIE
1.Płatki owsiane, ciasteczka i płatki migdałowe umieszczamy na dużej patelni. Całość podgrzewamy cały czas mieszając. Prażymy tak do momentu kiedy płatki się pięknie zarumienią.
2.Teraz do płatków dodajemy pastę kokosową, miód i masło orzechowe.
3.Granole podgrzewamy cały czas mieszając do momentu kiedy olej/pasta kokosowa się rozpuści i razem z masłem orzechowym oraz miodem dobrze wymiesza się z płatkami.
4.Gotową granolę pozostawiamy do całkowitego przestygnięcia.
5.Smacznego!


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *