Deser a’a milka strawberry

SKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ

  • 50g truskawek mrożonych
  • pół płaskiej łyżeczki agaru
  • 125g twarogu
  • 150g skyra
  • 50g dowolnego mleka
  • 5g kakao
  • 2 łyżki ksylitolu

WYKONANIE
1. Mleko mieszamy dokładnie z agarem i łyżką ksylitolu.
2. W garnuszku umieszczamy mleko z agarem oraz truskawki. Całość gotujemy 7 minut na małym ogniu.
3. W wysokim naczyniu blendujemy twaróg, 2/3 skyra i zawartość garnuszka. Masę przekładamy do pojemniczka lub szklanki i wkładamy do lodówki do momentu kiedy masa całkowicie stężeje.
4. Na całkowicie stężały deser wykładamy pozostałą część Skyra wymieszanego z kakao i łyżką ksylitolu.
5. Deser najlepiej smakuje schłodzony.
6.Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *