Czekoladowa owsianka z cukinią

składniki

  • 40g płatków owsianych błyskawicznych

  • 100g cukinii

  • 200g napoju roślinnego (u mnie napój z grochu)

  • 15g kakao

  • 1 łyżeczka nasion chia

  • szczypta soli

  • opcjonalnie: syrop klonowy/ erytrytol/ksylitol według smaku

WYKONANIE
1. Cukinię ścieramy na tarce (ja zawsze pół ścieram na grubych oczkach a pół na cienkich).
2. Startą cukinię wraz z pozostałymi składnikami umieszczamy w garnuszku, dokładnie mieszamy i umieszczamy na gazie. Całość doprowadzamy do wrzenia (cały czas mieszając) i gotujemy na średnim ogniu do zgęstnienia.
3. Podajemy z ulubionymi dodatkami – u mnie jogurt sojowy, owoce jagodowe oraz orzechy włoskie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.