Brownie

składniki

  • 300g gorzkiej czekolady
  • 150g ksylitolu/erytrytolu
  • 110g mąki orkiszowej jasnej
  • 50g  oleju kokosowego
  • 3 jajka
  • szczypta soli

WYKONANIE
1. Olej kokosowy wraz z 200g gorzkiej czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej (kliknij TUTAJ  aby zobaczyć jak prawidłowo ją wykonać). Czekoladę z olejem pozostawiamy do przestudzenia.
2. Jajka wraz ze słodzikiem dokładnie mieszamy trzepaczką.
3. Do jajek dodajemy rozpuszczoną czekoladę a następnie całość dokładnie mieszamy.
4. Teraz dodajemy mąkę, sól i ponownie całość mieszamy do całkowitego połączenia się składników. Na koniec ciasto posypujemy drobno posiekaną, pozostałą czekoladą (100g).
5. Masę przekładamy do formy (20×20) wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 165 stopni przez 35 minut.
6. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.