składniki na brownie
- 155g daktyli bez pestek (namoczonych przez noc w wodzie)
- 30g kakao
- 50g rozpuszczonego oleju kokosowego
- 20g syropu klonowego
- 30g zmielonych wiórek kokosowych
- 50g zmielonych na mąkę migdałów
- szczypta soli
WYKONANIE BROWNIE
1. Daktyle, kakao, olej kokosowy , sól oraz syrop klonowy blendujemy na gładką masę.
2. Teraz dodajemy mielone wiórki kokosowe oraz migdały i całość dokładnie mieszamy. Powinniśmy otrzymać gęstą, klejącą masę.
3. Tak przygotowaną masę wykładamy do formy 20×20 wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do lodówki lub zamrażalki do stężenia. Wykładanie masy do formy może być problematyczne, ponieważ masa będzie się kleić, dlatego ja proponuje to robić czystymi, lekko zwilżonymi dłońmi.
składniki na krem
- 1 miękkie awokado (obrane i wypestkowane)
- 30g kakao
- 100g dowolnego mleka
- 40g syropu klonowego
- 50g rozpuszczonego oleju kokosowego
- szczyta soli
WYKONANIE
1. Wszystkie składniki na krem porządnie blendujemy.
2. Gotowy krem wkładamy do lodówki do momentu kiedy stężeje.
3. Wcześniej przygotowane brownie wyjmujemy z foremy, kroimy i ozdabiamy kremem (ja zrobiłam to za pomocą rękawa cukierniczego)
4. Brownie przechowujemy w lodówce.
5. Smacznego!
Pycha! <3
Bardzo się cieszę, smacznego!!