BROWNIE MILKA z mikrofali

składniki 

  • 70g dowolnego mleka
  • 5g oleju rzepakowego
  • 25g ksylitolu/erytrytolu
  • 8g kakao
  • 40g mąki orkiszowej/pszennej
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 kostki czekolady (na wierzch)

WYKONANIE
1. Wszystkie składniki (oprócz 3 kostek czekolady) umieszczamy w miseczce i dokładnie mieszamy do całkowitego połączenia się składników.
2. Miseczkę z wymieszanymi składnikami umieszczamy w mikrofali i podgrzewamy na najwyższej mocy przez około 2 minuty.
3. Gotowe brownie wyjmujemy z mikrofali a następnie, od razu na wierzch jeszcze gorącego ciasta kładziemy trzy kostki czekolady i czekamy aż pod wpływem ciepła rozpuszczą się. 
4. Smacznego!

8 komentarzy

    • Tak oczywiście, spróbuj upiec je w 180 stopniach przez około 15-20 minut, ale musisz obserwować aby się nie przypaliło 🙂 ponieważ każdy piekarnik jest oczywscie inny

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.