składniki (na około 9 wafelków)
- 150g gorzkiej czekolady 70%
- 60g masła orzechowego
- wafle pszenne lub ryżowe/kukurydziane*
*ja użyłam wafli pszennych, takich dużych kwadratowych (wystarczyła jedna duża sztuka). Jeśli masz ochotę użyć ryżowych bądź kukurydzianych – wybierz te cieniutkie. Są dostępne napewno w Lidlu i Carrefourze (przy tej opcji będzie potrzebne około 16 wafli)
WYKONANIE
1. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej (kliknij TUTAJ aby zobaczyć jak prawidłowo ja wykonać) a następnie dodaj do niej masło orzechowe i całość porządnie wymieszaj.
2.(wersja z waflami pszennymi) Jeden wafel pszenny przetnij na trzy równe pasy (muszą być jednakowej szerokości). Tak przygotowane wafelki przełóż kremem czekoladowym (wafel, krem, wafel, krem, wafel).
2.(wersja z waflami kukurydzianymi/ryżowymi) Wafle przekładaj kremem (wafel, krem, wafel, krem, wafel).
3. Smacznego!
Świetny blog, przepisy sa mega!🙂 Jedyne co moglabym zasugerować to mogło by byc zamieszczane makro. Tak, wiem to juz jest czepialstwo😂😋
Żadne czepialstwo!💗 dziekuje za uwagę,postaram się wprowadzić w miarę możliwości 😉 Buziaki!